T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Belkıs Ortaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KASIM AYI FAALİYETLERİMİZ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

 

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KASIM AYI FAALİYETLERİMİZ

Kasım ayı içerisinde, proje kapsamında okulumuz Türkçe Öğretmenleriyle aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir:

 

Bilen Oturur Etkinliği

Kasım ayı içinde tüm sınıflarda “Bilen Oturur” etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte, sınıfta belirlenen bir kelimenin anlamı, eş anlamlısı, zıt anlamlısı, kökeni veya cümle içinde kullanımı gibi konularda sorular soruldu. Doğru cevap veren öğrenciler sırayla oturdu. Bu etkinlikle öğrenciler, kelimelerin anlamlarını ve kullanımlarını pekiştirme fırsatı buldular.

Pano Çalışmaları

Türkçe’nin zenginlikleri, doğru kullanımı gibi birçok Türkçe’ye ilişkin birçok çalışma yapıldı. Yapılan bu çalışmalar sınıf ve okul panolarında sergilendi.

Sözlük Tasarım Yarışması

Okulumuz Türkçe öğretmenleri öğrencilere “Sözlük Tasarım Yarışması” duyurusunu yaptı. Bu yarışma kapsamında öğrencilere sözlük tasarlama sürecinden bahsedildi ve sözlükler incelenildi. Bu yarışmayla öğrenciler, sözlüklerin nasıl tasarlanabileceği konusunda fikir sahibi oldular.

 

Genel Değerlendirme

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında kasım ayında yapılan çalışmalarda öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımaları ve kültür taşıyıcısı olan değerlerimizi benimsemeleri amaçlandı. Yapılan çalışmalarda öğrencilerin ilgisini çekecek ve onlara öğrenme fırsatı sunacak etkinliklere yer verildi. Yapılan çalışmalardan elde edilen sonuçlar, öğrencilerin projenin amaçlarını benimsediklerini ve projeden yararlandıklarını gösterdi.

07-02-202407-02-202407-02-202407-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.02.2024 - Güncelleme: 26.02.2024 10:21 - Görüntülenme: 441
  Beğen | 7  kişi beğendi